Estels neix del desig de crear una petita-gran família i de l’entusiasme per compartir un espai acollidor que permeti als infants desenvolupar-se i divertir-se de forma segura, amb una mirada i un acompanyament respectuós, amb l’atenció i cura dels infants i les seves necessitats.

El projecte Estels s’inicia el setembre del 2014 i, com els infants que acompanyem, s’ha anat transformant i creixent, respectant sempre la seva essència. Tot i que el projecte l’inicia la Txell, l’Eloi n’ha estat sempre una peça clau, primer treballant  en l’adaptació de la llar de criança, més tard donant suport en el moment dels àpats i les migdiades i finalment incorporant-se com a acompanyant.

El curs 2016/17 ens convertim en mare i pare de la nostra filla Tanit. Això ens fa sentir com una família de criança. Tot i aquesta transformació del projecte, seguim oferint un espai de cura i atenció, donant valor a l’amor, la creativitat, la naturalesa i el respecte cap a la infància i el seu desenvolupament natural.

Estels segueix transformant-se i el setembre de 2020 el projecte es trasllada a una nova ubicació, fet que ens permet disposar d’un espai exterior i interior més ampli i fer créixer el grup amb infants d’entre 2 i 6 anys. Podem valorar la incorporació d’infants menors de 2 anys segons la configuració del grup en el moment de rebre la demanda.

En la realitat del dia a dia d’Estels ens trobem que la diversitat d’edats que conforma el grup heterogeni és un factor important a atendre. La barreja d’edats és una oportunitat per créixer en un entorn similar al familiar, en el que els més petits desitgen adquirir les habilitats dels que són una mica més grans i els grans poden reviure l’atenció i la criança que necessiten els que són una mica més petits, recordant en el seu propi cos i memòria que ells van rebre la mateixa atenció afectuosa. La individualització en el nostre acompanyament, ens permet atendre aquesta diversitat d’edats, interessos i necessitats.

La nostra tasca busca acompanyar als infants en aquest creixement natural, promovent un espai adequat pel seu desenvolupament, a través del joc autònom i espontani, el tracte individual i amorós en els moments de cura, i el respecte pel moviment i el ritme saludable per ells.